Pudisoo silla remondi hange

Maanteeameti poolt koostatud hankeplaan (XLS), milles sisaldub ka Pudisoo silla projekteerimise hanke rida.

Lisaks on valminud 2011. aastal Töötlemata ümarpuidu veoks eriveona vajaliku muldkehade läbikülmumise ilmastikutingimuste ja erinevate teede kandevõime seose uuring (PDF), mis sisaldab ka Pudisoo silda. Silla seisundiks on hinnatud indeksi järgi 59. Uuringu järgi ei ole alla 60 indeksipunkti jäävaid sildasid enam enamasti majanduslikult otstarbekas remontida ja need sillad tuleb lähiaastatel asendada uutega. Sildadele, mille SI on alla 60, ei tohiks lubada kogumassi suurendamist, kuna nii väike silla indeks tähendab kindlasti kas kehva pealesõidu (dünaamiline koormus), Muldkehade läbikülmumise ja teekonstruktsiooni kandevõime seose ning sildade SI (seisundi indeks) ja koormuse uuring kandeelemendi või sammaste kehva olukorda. Antud elementide edasine kahjustuste areng suuremate koormuste korral on väga kiire ja pole enam ohutu liiklusele. Vajadusel tuleks teha eraldi uuringud konkreetsetele sildadele, aga antud sildade projekteeritud koormusmudelid peavad vastama ülalpool toodud tingimustele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga